Gegevensverstrekking onder de Verklaring voor ondersteuning

Nadat u een probleem hebt gemeld aan de specialisten van de Kaspersky Klantenservice, kunnen zij u vragen een rapport te maken met informatie over de werking van Kaspersky Safe Kids en dit naar de Kaspersky Klantenservice te sturen. Specialisten van de klantenservice kunnen u ook vragen om een traceringsbestand aan te maken. Dankzij het tracebestand kan de uitvoering van programmaopdrachten stapsgewijs worden onderzocht en kan worden bepaald wanneer fouten optreden.

U kunt op elk moment tijdens de werking van het programma registratie van programmagebeurtenissen in- of uitschakelen. Tracebestand voor het downloadprogramma en de Installatiewizard van Kaspersky Safe Kids of bestanden die worden aangemaakt tijdens programma-updates kunnen niet worden uitgeschakeld.

Als u besturingssysteem gegevens naar de klantenservice wilt sturen, moet u de Verklaring betreffende gegevensverwerking accepteren wanneer u contact opneemt met de klantenservice.

De Verklaring voor ondersteuning bekijken, accepteren of weigeren

Kaspersky beschermt alle informatie die op deze manier wordt ontvangen in overeenstemming met de regelgeving en toepasselijke regels van Kaspersky. De oorspronkelijk ontvangen informatie wordt vernietigd wanneer het product niet meer wordt ondersteund.

Over de inhoud van dumpbestanden

Dumpbestanden bevatten informatie over het fysieke geheugen van het apparaat, geladen stuurprogramma's en een kopie van fragmenten van fysiek geheugen. Deze informatie helpt de plaats van de crash in het programma te identificeren.

Dumpbestanden worden lokaal verzameld. Dumpbestanden kunnen persoonlijke gegevens bevatten. De verstuurde bestanden zijn vereist om problemen met het programma op te lossen.

Als automatische overdracht van besturingssysteemgegevens is uitgeschakeld en u het verzoek van het programma om gegevens naar Kaspersky-experts te verzenden, negeert, worden dumpbestanden slechts 21 dagen op uw apparaat opgeslagen. Daarna worden ze verwijderd door het programma. U kunt handmatig alle dumpbestanden verzenden die in de afgelopen 21 dagen zijn gemaakt.

Over tracebestanden voor het downloadprogramma en de Installatiewizard van Kaspersky Safe Kids

Tracebestanden bevatten informatie over gebeurtenissen die zich voordoen wanneer u het volgende doet:

Tracebestanden voor het downloadprogramma en de Installatiewizard van Kaspersky Safe Kids bevatten mogelijk de adressen van de servers vanwaar het installatiepakket is gedownload, de volledige namen van de te installeren bestanden en snelkoppelingen.

Tracebestanden voor het downloadprogramma en de Installatiewizard van Kaspersky Safe Kids worden in de map %TEMP% opgeslagen onder de volgende namen:

De tracebestanden kl-preinstall-<datum>-<tijd>.log en kl-install-<datum>-<tijd>.log worden vanaf het begin van de productinstallatie opgeslagen op het apparaat en worden bij de voltooiing van de installatie definitief verwijderd.

Het tracebestand kl-setup-<datum>-<tijd>.log wordt vanaf het begin van de productinstallatie opgeslagen op het apparaat en wordt bij de verwijdering van het programma definitief verwijderd.

Over tracebestanden die tijdens een programma-update worden aangemaakt

Het tracebestand dat tijdens de update wordt aangemaakt door Kaspersky Safe Kids bevat informatie over gebeurtenissen tijdens het updaten van het programma met een patch. De bestandsnaam is patch_<aanmaakdatum>.log. Na de update van het product wordt het bestand op het apparaat opgeslagen in:

Het bestand wordt definitief verwijderd wanneer het programma wordt verwijderd.

Over tracebestanden met informatie over de programmawerking

De tracebestanden GUI.log en SRV.log bevatten informatie over gebeurtenissen die zich voordoen tijdens het volgende:

Het tracebestand GUI.log bevat mogelijk namen van accounts in het besturingssysteem, adressen van websites, namen van browsers en de volledige namen van bestanden die door de gebruiker zijn gestart.

De tracebestanden SRV.log, ALL.log en BL.log bevatten mogelijk de volledige namen van programmabestanden, de naam en het IP-adres van de proxyserver, beperkingen voor gebruikers, adressen van bezochte websites, namen van accounts in het besturingssysteem, openbare servercertificaten, alsook gebruikersnamen en wachtwoorden die worden gebruikt voor het aanmelden bij websites via een niet-versleuteld protocol.

Het tracebestand HST.log bevat mogelijk de volledige namen van programmabestanden, de naam en het IP-adres van de proxyserver, beperkingen voor gebruikers, adressen van bezochte websites en namen van accounts in het besturingssysteem.

Tracebestanden worden in de map %ProgramData%\Kaspersky Lab opgeslagen (of in de map C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab op computers met Windows XP).

Tracebestanden hebben namen die er als volgt uitzien:

Tracebestanden worden 21 dagen op het apparaat opgeslagen. Daarna worden ze verwijderd door het programma. Als u de registratie van programmagebeurtenissen uitschakelt, worden alle tracebestanden permanent verwijderd van de computer.

Als een onderdeel voor de monitoring van de internetactiviteit is ingeschakeld in de software, kan de dumpbestand delen van webpagina's en webverzoeken bevatten die ook gebruikersnamen, wachtwoorden, betalingsgegevens of overige vertrouwelijke gegevens kunnen omvatten.

Raadpleeg ook

Verstrek informatie voor Klantenservice